Theaterfestival Grazende Zwaan wederom groot succes

De tweede editie van het theaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend locatietheater op en om boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Hét familiefestival van de Haarlemmermeer beleefde in een gastvrije en ontspannen sfeer een succesvol weekend met ruim 3.000 bezoekers.De aanhoudende regen hield het publiek niet tegen naar de boerderij van Dirk Molenaar te trekken. Het thema van deze editie was – hoe toepasselijk – water. Karavaan, de organisatie achter het festival, besloot de meeste activiteiten van buiten naar binnen te verplaatsen, in de monumentale boerenschuur. Hier genoot het toegestroomde publiek van theater, muziek, lekker eten & drinken en een grote portie doen. Zoals het bijzonder enthousiast ontvangen Steef’s Operette Uurtje, het straattheater No Way Back met 100 groentekratten van het Belgische Duo Berlingo en het meeslepende feestconcert van De Baron. Als afsluiter van het weekend vulde de intense klanken van flamencojazz sensatie Los Hermanos Martinez y Morelo de boerenschuur.

Ook het locatietheater van Grazende Zwaan werd volop bezocht; de premiere van natuurtheater Zwemzucht kwam prachtig tot zijn recht in de uitgestrekte polder. Op zaterdag speelde ‘Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop heeft gepoept’ twee keer strak uitverkocht in het geitenweitje van de boer. En in een groentekasje op het erf leerden kinderen alles over groeiende groentes.

De grote publiekstrekker was het uitverkochte buitentheater Disasterlicious. Bij overbuurman boer Gijzenberg werd een dijk en een molen nagebouwd waarin het verhaal van volksheld Hansje Brinker tot leven kwam. Onderheven aan wind en regen beleefde het publiek een memorabele versie.

Zo was het voor jong en oud genieten op en om boerderij Kleine Vennep, onderdeel van Park 21. Volgende editie is van 13 t/m 15 september 2019.

Foto’s: Emil de Jong