Wachter

Muzikale vertelling over de kunst van het wachten

Fado in de polder

De wachter wacht. En is gelukkig. Voelt zich één met wat er om zich heen is. In haar nieuwe voorstelling duikt Nynke Laverman in het geheim van het wachten. Wachten dat verder gaat dan het laten verglijden van de tijd. Wachten als levenshouding, met de natuur als voorbeeld.

Na het internationale succes van haar vorige programma Alter, maakt zij samen met regisseur Titus Tiel Groenestege (Orkater) een muzikale vertelling bestaande uit nieuwe songs van het album Wachter, gedichten en een sprookje. Nynke wordt begeleid door onder andere piano, marimba en cello. En dat midden in de weidse polder van Haarlemmermeer.

Hier gebeurt wat, iets machtigs, iets wat het hier en nu keihard ontstijgt – Leeuwarder Courant
Een krachtige dichteres is opgestaan – het Parool

Door: Nynke Laverman | Regie: Titus Tiel Groenestege  | Piano, snaarinstrumenten, marimba en elektronica: Sytze Pruiksma | Cello: Geneviève Verhage

NYNKE LAVERMAN komt uit een klein dorpje in Friesland, studeerde in 2002 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en vond het jaar daarop de Friese fado uit.

Landgoed en boerderij Kleine Vennep, Nieuw-Vennep

Op Landgoed Kleine Vennep vind je boerderij Kleine Vennep; een monumentale kop-rompboerderij in het open polderland van de familie Molenaar. Dirk Molenaar zwaait de scepter en behoort tot de derde generatie agrariërs op dit land. Zijn grootvader Huibert begon in 1928 en de boerderij en het vak werd doorgegeven via vader Dirk. In een veranderend landschap staat deze boerderij in een polderlandschap met uitzicht en een Calatravabrug, aan de rand van het te ontwikkelen Park 21.
De voorstelling Wachter vindt plaats in de monumentale schuur.

Info
Prijzen:
€ 10,- standaard
€ 7,50 vrienden van Karavaan
Duur:
60 min
Speeldata:
  • zo 17 sep om 14:00
Bestel Kaarten
Locatie
In de monumentale schuur van boerderij Kleine Vennep
Hoofdweg 1041, Nieuw-Vennep
plan je route