• 70 min
  • binnen
  • muziektheater
  • rolstoeltoegankelijk
  • Festival

Vive Piaf!

Een muzikale achtbaan langs Edith Piaf’s leven

van straatmus tot grande dame van het Franse Chanson

Het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Stap in de achtbaan van Piaf’s leven. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek en tot Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer: “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots.”

Uit de pers:

Alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen” – de Gelderlander
Franse zanglegende herleeft” – NoordHollands Dagblad
Een ontwapenende en indringende voorstelling” – Jan Jasper Tamboer, recensent het Parool
Vive Piaf is een waar genot en aanrader, waarop je direct verliefd wordt. De rol is haar op het lijf geschreven…sterke muzikale arrangementen…in perfect Frans…kippenvel… hartverscheurend…zelden zo’n uitvoering gehoord die je haarscherp in je ziel raakt.” – De Heemsteder

Over de maker
Nadja Filtzer werd in 1969 geboren in Amsterdam. Ze heeft een Nederlandse moeder en een Oekraïens-joodse vader, die opgroeide in Mexico. In 1928 vluchtte haar oma voor de pogroms die onder Stalins bewind plaatsvonden. Ze oogstte met haar voorstelling ‘Vive Piaf!’ veel succes en werd in de pers de Piaf van de 21e eeuw”genoemd. Zij won in 2009 de publieksprijs in het concours de la Chanson- Alliance FranÇaise.

Tekst, zang en spel: Nadja Filtzer | Accordeon: Gert Wantenaar | Piano: Kees Post | Script: Arnost Kraus | Eindregie: Frank Affolter | Foto: Wim Selles

Landgoed en boerderij Kleine Vennep, Nieuw-Vennep

Op Landgoed Kleine Vennep vind je boerderij Kleine Vennep; een monumentale kop-rompboerderij in het open polderland van de familie Molenaar. Dirk Molenaar zwaait de scepter en behoort tot de derde generatie agrariërs op dit land. Zijn grootvader Huibert begon in 1928 en de boerderij en het vak werd doorgegeven via vader Dirk. In een veranderend landschap staat deze boerderij in een polderlandschap met uitzicht en een Calatravabrug, aan de rand van het te ontwikkelen Park 21.

Info
Prijzen:
€ 7,50 vrienden van Karavaan
€ 10,00 standaard
Duur:
70 min
Speeldata:
  • zo 15 sep om 13:30
Bestel Kaarten
Locatie
In de monumentale schuur van boerderij Kleine Vennep
Hoofdweg 1041, Nieuw-Vennep
plan je route