Kinderkaravaan beleeft eerste editie tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Karavaan presenteert deze festivaleditie de Kinderkaravaan: een verrassend familieprogramma tijdens Hemelvaart en Pinksteren. Boordevol theater, workshops, doe-activiteiten, muziek, ontmoetingen en lekkernijen rondom het thema De Nieuwe Wereld. Voor een dosis ongeremde fantasie.

In het bruisende festivalhart op het Doelenveld in het centrum van Alkmaar worden kinderen en (groot)ouders uitgedaagd om op een vrolijke en inventieve manier te fantaseren over de wereld om hen heen. Ontwerp je eigen futuristische kostuum, fiets je eigen smoothie, leer 3D-printen met het Fablab, neem je lege melkpakken mee naar het festivalhart en bouw mee aan een nieuwe stad, ervaar een dansvoorstelling in een 360graden experience of maak een reusachtige sprong in de tijd in de Time Machine. Aan alle leeftijden is gedacht. En ook papa en mama hoeven zich niet te vervelen!

Voorstellingen voor alle leeftijden
Stap met je peuter of kleuter in bad voor de theatrale groenteproeverij Soepmonsters: gekke groenten waren nog nooit zo lekker! Stil zitten gaat niet en hoeft niet als je in het leven van een wereldberoemd componist stapt in Being Bach (5+) in Huize de Dieu. Ga op avontuur naar de Noordpool in de voorstelling Smelt (8+). Of lach om De Passiefisten (10+) die de wereld komen redden.

Foto: Saris & den Engelsman