Buitengewone locatie Grazende Zwaan

De eerste editie van theaterfestival ‘Grazende Zwaan’ speelt zich van 15 t/m 17 september af op en om boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Een buitengewoon inspirerende plek voor een bruisend festivalhart en buitengewoon locatietheater.

Het is een monumentale kop-rompboerderij in het open polderland van de familie Molenaar. Dirk Molenaar zwaait de scepter en behoort tot de derde generatie agrariërs op dit land. Zijn grootvader Huibert begon in 1928 en de boerderij en het vak werd doorgegeven via vader Dirk.

Er wordt tarwe, uien, bieten en aardappelen verbouwd. Daar speelt de de prachtige voorstelling Windstilleven midden in het tarweland.Op het geitenweitje kijk je naar de ontroerende en grappige voorstelling Buurman in de natuur en in de boomgaard kun je terecht voor het muzikale sprookje Koning van Katoren, naar de bestseller van Jan Terlouw. In de boerenschuur geniet je met Bach in de Bagger van een muzikale en vrolijke Bachiaanse belevenis en brengt Nynke Laverman met haar theatervoorstelling Wachter Friese fado naar het platteland.

In een veranderend landschap staat deze boerderij in een polderlandschap met uitzicht en een Calatravabrug, aan de rand van het te ontwikkelen Park 21.

Op deze boerderij vindt ook de hele maand september de Landschapstriennale plaats.

Voor, tussen of na de voorstellingen is het heerlijk toeven op de boerderij met livemuziek, theatrale installaties zoals DJ Frietmachine, knutselen en lekker eten&drinken. Bij Grazende Zwaan ben je dus de hele dag onder de pannen. De entree en activiteiten van Grazende Zwaan zijn gratis, voor de locatievoorstellingen betaal je kleine prijsjes. En kinderkaartjes zijn helemaal gratis!