Programma 2015

Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt. Karavaan 2015 buigt zich over de toekomst van de bewoners van Noord-Holland en zoomt in op drie actuele onderwerpen die ons allemaal bezighouden en onze leefwereld beïnvloeden. Het festival bespeelt het industrieel erfgoed in de Zaanstreek, we zoeken naar het DNA van provinciestad Hoorn, buigen ons over de vergrijzing in Alkmaar en onderzoeken het boerenbestaan in de Haarlemmermeer. Bekijk de festivalkrant van 2015. Bekijk ook de speciale Karavaan-bijlage in het NHD.

[show_events_archive year=2015]

Locaties 2015

Zaanstreek 13 en 14 mei

Chocolade opera

 Zaanstreek, 13 – 14 mei 2015

In het kader van het Jaar van het Industrieel Erfgoed opent Festival Karavaan met een muzikale, culinaire en avondvullende chocolade-opera in de Zaanstreek. Een van de oudste industriegebieden van Europa, waar sinds mensenheugenis de geur van cacao je neus vult.

Hoorn 14 - 17 mei

De stad (her)ontdekt

Hoorn, 14 t/m 17 mei 2015 (Hemelvaartweekend)

Zoals veel kleinere steden wil Hoorn haar plek op de landkaart markeren. Welke invloed hebben onder meer de charmante ligging aan het IJsselmeer, de beroemde historische kern, Hoorn als hoofdstad van West-Friesland en de culturele diversiteit die door de uitbreiding van de stad is ontstaan op haar DNA? We (her)ontdekken de stad en blikken nieuwsgierig vooruit naar de toekomst van Hoorn.

Alkmaar 22 - 25 mei

Oud en sexy

Alkmaar, 22 t/m 25 mei 2015 (Pinksterweekend)

De groep mensen van boven de 60 groeit. Soms geringschattend de grijze golf genoemd, maar ook, meer liefkozend, de campergeneratie. Wij willen weten wat deze steeds grotere, steeds vitaler ouder wordende groep mensen te bieden heeft. En wanneer ben je eigenlijk oud? Jong en oud onderzoekt samen met Karavaan wat sexy ouder worden is, en de waarde van ouderdom in onze tijd.

Haarlemmermeer 28 - 31 mei

Boer zoekt bestaan

Haarlemmermeer, 28 t/m 31 mei 2015

Holland is het land van de boeren, maar wie is die boer eigenlijk? Karavaan neemt je mee voor een kijkje in de keuken van de hedendaagse boer. We willen weten wat er waar is van de romantiek zoals we die kennen van ‘Boer zoekt Vrouw’. En wat de boer eigenlijk vindt van de wensen van de kritische consument, die tegelijkertijd een goedkoop stukje vlees op zijn bord wil. Hoe belangrijk zijn boeren voor ons en hoe ziet de toekomst van het bestaan als agrarisch ondernemer er uit?

Publicaties 2015

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze projecten

Karavaan