Mozarella

Een workshop mozarella maken

Het Eetbare Landschap

Hoe kan het ommeland de stad en de dorpen voeden in de toekomst? Dat ontdek je bij ‘Het Eetbare Landschap’ met de workshop Mozzarella maken. Het favoriete kaasje op menig Italiaanse salade, maar wat is er voor nodig om een kaas zijn lekkere smaak te geven? Tijdens deze workshop duik je in de techniek van het kaas maken en neem je je eigengemaakte mozzarella mee naar huis. Ook hoor je van kaasmaakster Mathilde van Otterloo alles over de melk uit het Amstelland, en wat de effecten zijn van rijke graslanden voor de smaak, maar ook voor de vogels!

Het Eetbare Landschap wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Amsterdam

Landgoed en boerderij Kleine Vennep, Nieuw-Vennep

Op Landgoed Kleine Vennep vind je boerderij Kleine Vennep; een monumentale kop-rompboerderij in het open polderland van de familie Molenaar. Dirk Molenaar zwaait de scepter en behoort tot de derde generatie agrariërs op dit land. Zijn grootvader Huibert begon in 1928 en de boerderij en het vak werd doorgegeven via vader Dirk. In een veranderend landschap staat deze boerderij in een polderlandschap met uitzicht en een Calatravabrug, aan de rand van het te ontwikkelen Park 21.

Info
Prijzen:
€ 00,00 gratis
Duur:
120 min
Speeldata:
  • zo 17 sep om 12:00
  • zo 17 sep om 15:30
Bestel Kaarten
extra:
De workshop Mozarella maken is gratis, maar je moet wel een plaatsje reserveren!
Locatie
Landgoed en boerderij Kleine Vennep
Hoofdweg 1041, Nieuw Vennep
plan je route